Centralele cu condensare sunt mai scumpe decat cele standard?

Iata o intrebare care ne este frecvent adresata. Incercam in cele ce urmeaza sa rapundem acestei intrebari cat se poate de clar, fara sa incercam sa facem marketing.
Chiar daca costul initial al centralelor cu condensare este mai mare comparativ cu cel al centralelor clasice cu aproximativ ...

1000 de lei, in perioada de exploatare acestea vor consuma mai putin combustibil, reducand lunar factura de gaz cu pana la 35%.

Pentru a face un calcul cat se poate de realist, sa luam in calcul o reducere cu 20% a consumului si sa consideram o medie a facturii de gaz pe care o platesti lunar pentru incalzirea locuintei si prepararea apei calde menajere la circa 300 lei. Prin utilizarea unei centrale termice cu condensare vei plati mai putin cu 60 lei.

Astfel, intr-un an de zile, vei economisi 360 lei (daca consideram aprox. 6 luni de iarna), iar pe intreaga perioada de viata a centralei, normata la 10 ani de zile, vei plati mai putin cu peste 3.600 lei. Costul initial al centralei cu condensare (care in general e mai scumpa cu aprox. 1000 lei fata de una clasica) va fi recuperat in maxim 3 ani, iar in urmatorii ani te vei putea bucura de o factura de gaz mai mica dacat a vecinilor care au ales o centrala clasica. Insa, cum pretul gazului inregistreaza permanent cresteri, aceasta durata de recuperare a diferentei poate fi si mai scurta si suma economisita din ce in ce mai mare.


Este nevoie de inlocuirea radiatoarelor si/sau supradimensionarea acestora?

Daca vrei sa afli raspunsul la aceasta intrebare precum si alte informatii legate de centralele in condensare, trimite un e-mail la office@amdgrup.ro , iar noi iti vom raspunde in maxim 48 de ore.


Ce reprezinta tehnologia condensarii?

Tehnologia condensarii este una dintre cele mai accesibile tehnologii cu eficienta crescuta, fiind sinonima cu:

economie in consumul de gaz
randament sporit al centralei
protejarea mediului inconjurator prin reducerea emisiilor poluante

Centralele termice cu condensare sunt capabile sa recupereze o parte din caldura care se pierde la evacuarea gazelor de ardere si sa o reintroduca in sistem, determinand astfel un consum mai redus de combustibil cu pana la 35%.

In cadrul centralelor termice traditionale, gazele evacuate pe cos au o temperatura de circa 150°C. Schimbatorul de caldura proiectat special in cadrul centralelor cu condensare raceste gazele de ardere, facand sa coboare temperatura acestora pana la 45-50°C, punct la care vaporii de apa se transforma in apa.

In acest mod este recuperata energia care altfel ar fi pierduta prin cos (gaze de ardere). Reiese astfel o cantitate suplimentara de caldura, deci un randament mai mare al centralei cu condensare, ce poate ajunge pana la 109,8%. Mai mult, gradul inalt de utilizare a gazului determina o reducere a emisiilor poluante, cu pana la 80%. Controlul eficient al amestecului aer/gaz (necesar in orice ardere) reduce la minim excesul de aer, rezultand emisia scazuta de noxe.

Sper ca ti-a placut articolul. Daca nu, te rog sa ne comunici acest lucru pentru a putea face imbunatatiri. Daca da, te rog sa transmiti si altora aceasta informatie pentru a-si reduce si ei consumul de gaz!
 

 

Pin It

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează