O intrebare care ni s-a adresat de multe ori in ultima vreme! Si raspunsul este DA, comanda unei centrale de la distanta prin intermediul internetului este acum posibila.
Vezi in cele de urmeaza cum se poate realiza asta!
Cu mai multi ani in urma, beneficiarii de centrale termice nu dadeau mare importanta faptului ca trebuie sa monteze un termostat de ambient. Termostatul pentru centrala avea putine functii, putea porni sau opri caldura si sa ajusteze temperatura de ambianta.

Apoi au venit termostatele programabile si acestea au fost instalate in numar mare pentru ca pot aduce economie si sunt termostate ieftine.

De-a lungul timpului, mai multe case si-au inlocuit termostatul invechit care avea rotita cu un termostat programabil care ofera familiei mai mult control asupra energiei folosite si asupra confortului lor.

In timp ce termostatul inteligent Salus iT500 este din ce mai des folosit, multi utilizatori nu stiu foarte multe despre el. 

Acum poti gasi in magazinul AMD la un pret accesibil termostat de ambianta cu comanda prin internet  Salus iT500 si alte termostate inteligente cu comanda la distanta, comanda fara fir, termostate cu unde radio si altele.

De ce sa vreau un termostat comandat prin internet Salus iT500?

Un termostat de ambianta programabil, iti permite sa setezi temperatura pe intervale de timp in functie de nevoile tale, si te ajuta sa economisesti energie oferind control automat.

Termostatele de ambianta inteligente care au si control la distanta prin internet, ofera posibilitatea de a modifica temperatura inainte sau dupa ce se termina programul stabilit si permite proprietarului casei sa fie informat in permanenta referitor la temperatura existenta in casa, programul in functiune, etc.

Termostatele inteligente pot oferi o varietate de optiuni folositoare cum ar fi conectivitate WiFi, alerte de intretinere, date referitoare la consum sau chiar abilitatea de a invata nevoile de confort.

Cu un termostat de centrala controlat prin internet Salus iT500, poti fi conectat si sa primesti informatii referitoare la functionarea centralei si temperatura ambientala, cu scopul de a creea o atmosfera confortabila si sa faci in acelasi timp economie de energie cu cat mai putin efort.


De ce sa cumpar un termostat inteligent?

Care este cel mai scump aparat electronic sau electrocasnic din casa ta? Este telefonul tau Apple sau Samsung, laptopul, sistemul audio, televizorul? Se pare ca in cele mai multe case centrala termica este unul din cele mai scumpe echipamente. Defapt o centrala termica noua in condensatie pote costa intre 2800 – 5000 lei la care se adauga si montajul ei.

Dar daca centrala ta poate sa mai reziste cativa ani si nu vrei sa cheltuiesti prea mult ca sa o upgradezi? Daca ai o centrala termica care nu este foarte veche si inca merge bine, o varianta accesibila ca sa o faci mai eficienta este sa-i pui un termostat inteligent.Benficiile folosirii unui termostat cu comanda de la distanta!

1. Programare fara efort

Un termostat inteligent poate sa invete programul tau si preferintele ca sa faca un ambient confortabil fara a fi nevoie de ajustarea manuala a temperaturii.

2. Te poti conecta de oriunde

Poti controla termostatul de la telefon, tableta sau laptop.

3. Poate colecta date

Termostatul tau inteligent poate inregistra date referitoare la consumul de energie pentru a putea mai tarziu sa faci reglaje pe baza lui.

4. Alerte pentru service si diagnosticare

Un termostat comandat prin internet te poate ajuta cu mentenanta centralei termice si cu diagnoza sau service-ul ei.


Controleaza prin internet centrala cand esti departe de casa.

Poti pleca in vacanta doua saptamani si sa uiti sa reglezi temperatura la termostat pe temperatura redusa. In mod normal in aceasta situatie vei tine casa calda pentru nimeni. Dar cu termostatul cu comanda prin internet Salus iT500, poti modifica temperatura cu o atingere de deget pe telefon.

Un alt motiv pentru care este bine sa controlezi centrala termica prin internet, este pentru atunci cand ajungi acasa mai devreme si vrei sa gasesti casa incalzita fara sa astepti dupa ce ai ajuns.

Montajul termostatului Salus It500

Acesti pasi sunt generali si pot diferi in functie de marca centralei termice pe care o ai. Daca ai neclaritati pentru montarea termostatului, cel mai bine este sa chemi un instalator care sa te ajute.

Sunt trei pasi pentru instalare:

  1. Leaga receptorul termostatului la centrala termica – este recomandat sa chemi un instalator sau electrician care sa te ajute pentru asta.
  2. Seteaza termostatul sa fie conectat cu receptorul.
  3. Conecteaza termostatul Salus iT500 la internet printr-un router.

Vezi mai multe detalii despre acest termostat prin internet Salus iT500 in filmul de mai jos:

Cati bani as putea economisi cu un termostat prin internet?

Economia de energie si consumul centralei termice va diferi de la casa la casa pe baza mai multor factori cum ar fi preferintele de temperatura, costul energiei, si instalarea unui termostat prin internet Salus iT500 ofera un potential de economisire semnificativ.

Conform studiilor facute de Energy Star, folosirea corecta a unui termostat programabil te poate ajuta sa economisesti pana la 700 lei pe an. Marele „daca” la un termostat pregramabil cu comanda prin internet este daca il folosesti sau nu cum trebuie.

Multi dintre producatorii de termostate ofera calculatoare online care te pot ajuta sa determini potentiala economie pe care poti sa o faci pe baza zonei in care locuiesti. 


 
Pin It

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează