fbpx
Adresa: str. Careiului nr.14 Satu Mare, 440157
E-mail: office@amdgrup.ro
Ducem confortul termic in casa ta!
Urmareste-ne:
La ce să fii atent când cumperi o centrală termică nouă?

La ce să fii atent când achiziționezi o centrală termică?

Înțelegem că achiziția unei centrale termice este o decizie semnificativă, care necesită o evaluare atentă pentru a asigura confortul și siguranța familiei tale, precum și economii pe termen lung la consumul de energie.

Pentru a te ajuta, am creat un ghid practic cu 10 criterii esențiale de luat în considerare când alegi o nouă centrală termică.

Ce ar trebui sa iei in considerare?

1. Tipul centralei termice

Dintre multiplele opțiuni disponibile, recomandăm o centrală pe gaz cu tehnologie în condensare. Aceasta reduce consumul de energie cu până la 30% comparativ cu centralele tradiționale, oferind încălzire uniformă și apă caldă instant. Acest tip de centrală este eficient și prietenos cu mediul, reducând emisiile de gaze cu efect de seră.

De exemplu, la un consum mediu anual de 12 MWh și un preț plafonat de 310 lei/MWh, tva inclus, înseamnă o ECONOMIE de 930 lei an de an.

2. Puterea centralei termice

Centrala trebuie aleasă atât în funcție de dimensiunea locuinței cât și de necesarul de apă caldă. Consultă un specialist pentru a evita un consum inutil de energie sau o uzură prematură. O centrală supradimensionată poate genera costuri inutile, în timp ce una subdimensionată poate să nu ofere confortul dorit.

3. Instalare și punere în funcțiune

Aceste procese complexe trebuie efectuate de personal autorizat pentru a garanta siguranța și eficiența instalației. Tehnicienii autorizați ANRE și ISCIR pot asigura că totul este conform specificațiilor producătorului și reglementărilor legale. O instalare corectă previne riscurile de accidente și asigură o funcționare optimă.

4. Kit de instalare inclus

Un kit complet de instalare poate preveni costuri suplimentare. Asigură-te că centrala include accesorii precum  tubulatură de evacuare a gazelor arse, filtru antimagnetită, declacificator magnetic, robineți, țevi, fitting-uri, regulator de gaz, cablu de alimentare, filtru y și scurgere clasică pentru condens. Astfel, vei avea toate componentele necesare pentru o instalare corectă și sigură.

5. Brand și calitate

Alegerea unei mărci recunoscute și a unui instalator de încredere poate oferi o garanție suplimentară pentru durabilitatea și fiabilitatea centralei. Brandurile de încredere sunt cunoscute pentru calitatea și performanța produselor lor, iar o firmă de instalații cu experiență, cu certificări și echipe de tehnicieni autorizați, poate oferi servicii post-vânzare de calitate.

6. Funcții suplimentare

Funcții precum controlul prin smartphone, moduri eco sau auto, nivel redus de zgomot și ecran digital pot spori confortul și eficiența centralei. Aceste funcții moderne permit monitorizarea consumului de energie, controlul de la distanță și ajustarea setărilor pentru a economisi energie și a maximiza confortul.

Unele branduri de centrale au posibilitatea de conectare la dispeceratul firmei de service, fiind astfel posibilă intervenția de la distanța și remedierea diverselor probleme apărute, fără costuri suplimentare.

7. Garanție extinsă

Optează pentru o garanție extinsă pentru protecție suplimentară împotriva defecțiunilor pe termen lung. Garanția extinsă acoperă eventualele probleme tehnice care pot apărea și după expirarea perioadei de garanție standard, oferindu-ți liniște și siguranță.

8. Verificări și revizii periodice

Întreținerea periodică este esențială pentru funcționarea eficientă și sigură a centralei. Reviziile și verificările periodice la centrala termică și instalația de gaze naturale nu sunt doar o obligație legală, ci și o necesitate pentru a asigura siguranța și confortul pe termen lung. În plus, o centrală termică are nevoie de întreținere periodică, service și piese originale.

Știm că centrala se poate defecta chiar atunci când ți-e lumea mai dragă și mai știm că poate fi greu să găsești personal autorizat ANRE și ISCIR disponibil, fix atunci când ai nevoie mai mult.

Pentru a scăpa de griji, alege o soluție în care să ai incluse aceste servicii tehnice obligatorii, precum și intervenții service la nevoie.

9. Opțiuni de plată

Alege o metodă de plată care nu pune presiune pe bugetul familiei, cum ar fi plata în rate. Acest lucru asigură flexibilitate financiară, permițându-ți să gestionezi mai bine cheltuielile. Plata în rate fără avans poate fi o opțiune convenabilă care să-ți ofere mai multă libertate financiară.

10. Control termic al locuinței

Conectarea centralei la sistemul wifi precum si un termostat compatibil, fie clasic, fie inteligent, asigură o eficiență energetică optimă și un confort sporit în locuință. Termostatele inteligente permit programarea și ajustarea temperaturii de la distanță, contribuind la economii semnificative de energie.

În concluzie

O decizie informată îți va oferi confort și economii pe termen lung. Consultă un specialist pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere pentru casa ta.

Vești bune! Pachetele AMD Grup includ centrale termice în condensare de la branduri renumite, cu servicii complete, de la instalare și punere în funcțiune, până la verificări și revizii periodice la instalația de utilizare gaze naturale, asistență și intervenții pentru reparații. În plus, poți opta pentru un pachet cu garanție extinsă și plata în rate, fără avans. Știi că ai totul inclus în costul ratelor lunare fixe și nu ai surprize neplăcute. 

Distribuie
Lasa un comentariu